ETOS opent de eerste Virtuele Drogist

30-Jan-2015    

de virtuele etos

ETOS heeft woensdag een webwinkel geopend waarin virtueel in de fysieke winkel geshopt kan worden. Daarvoor is de winkel van franchisenemer Govert Voordendag in Oud-Beijerland gedigitaliseerd door VINKLE, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van virtuele winkels.

Voor de virtuele winkel van ETOS is de website devirtueledrogist.nl gelanceerd. Klanten hoeven daar niet te typen in het zoekveld van de webshop, maar kunnen op een intuïtieve manier een virtuele rondleiding door de winkel nemen. “De virtuele omgeving kan naast productinformatie verrijkt worden door contextuele multimediale elementen zoals video”, legt directeur/eigenaar Gerben Klop van VINKLE uit aan RetailNews.

VINKLE wil de online beleving volgens Klop vergroten om online winkelen leuker en verrassender te maken. Hoewel de virtuele winkel ook via de desktop te bereiken is, focust de ontwikkelaar zich vooral op mobiele shoppers. “De huidige websites spelen goed in op het gebruik van tablets en smarthones, maar het zijn nog steeds dezelfde uitingen als een paar jaar geleden.” Met de inzet van een virtuele winkel wordt het vinden van producten volgens hem een stuk gebruiksvriendelijker.

VINKLE focust zich verder op franchiseformules, waarbij de lokale franchiser geen invloed kan uitoefenen op de website. Dat is in de ogen van de ontwikkelaar een gemiste kans. Omdat de franchiser zijn eigen omgeving en klanten het beste kent, kan hij sneller en beter inspelen op de lokale markt. “ Bovendien merken we dat cmo’s steeds vaker op zoek zijn naar de juiste tooling om de local commerce van de franchisenemers te ondersteunen en stimuleren, zonder dat dit het hoofdkanaal kannibaliseert.”

ETOS -franchiser Voordendag gaat zich met de virtuele winkel richten op een deel van het assortiment. “We worden beslist geen webwinkel die gericht is op prijs- en bulkverkopen”, zegt hij. De virtuele winkel is volgens hem vooral bedoeld om online bezoekers kennis te laten maken met de winkel en zijn medewerkers en om hen via filmpjes en informatiepanels advies te geven over bepaalde producten.

Bron: RetailNews

  /  

2 COMMENTS
 • Ed Barendregt - 31-Jan-2015 - Reply

  Mooi gemaakt! Dat dit de toekomst wordt daar geloof ik wel in. Mis alleen nog een plaatje van de winkel in de winkelstraat, gewoon voor de herkenbaarheid en vindbaarheid. Dus vanuit de entree zou je nog wat stapjes naar achteren moeten kunnen. Succes en groeten, Ed Barendregt.

 • Gerben - 31-Jan-2015 - Reply

  Dank je Ed voor je feedback. Bij deze ETOS hebben we, in overleg met de winkelier, deze beginstand gekozen vanwege de ligging in een overdekt winkelcentrum. Als je kijkt naar een ander voorbeeld uit ons portfolio, http://desnoepwinkelvoorvrouwen.nl/ zie je dat we daar wel voor een winkel view vanuit de straat hebben gekozen.

 • Laat je bericht achter
  You filled this out wrong.
  You filled this out wrong.
  You filled this out wrong.
  You filled this out wrong.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.